Thailand
December 2006 / Januari 2007 - Thailand, Cambodja en laos
Hoofdstad

Bangkok

Oppervlakte

514.000 km²
(12.4x Nederland)

Tijdsverschil

6 uur later

Taal

Thai, Chinees, Maleisisch, Engels

Hoogste punt

Doi Inthanon - 2590 m

Vlag

De eerste officiële vlag werd in 1855 in gebruik genomen door koning Rama IV. Een witte olifant op een rode achtergrond. De huidige vlag stamt uit 1917 en bestaat uit vijf horizontale strepen in de kleuren rood, wit, blauw, wit en rood. De middelste blauwe strook is tweemaal zo breed als de andere vier. De drie kleuren rood, wit en blauw symboliseren achtereenvolgens de natie, de godsdienst en de koning.


Klimaat

Van mei t/m oktober is het moesson regenseizoen in zuid-oost Azië. Van juni t/m augustus valt de meeste regen. In de namiddag of de avond kan er in korte tijd zeer veel regen vallen. November t/m maart is de beste reistijd. De temperatuur in de tabel is een gemiddelde.


Chiang Mai

Temp. (°C) Jan Apr Jul Okt
max 28 36 31 31
min 13 22 23 21
Valuta

De baht is de munteenheid van Thailand en staat oorspronkelijk voor een gewichtseenheid van 15 gram zilver. Tot 1925 werd de zilveren tical gebruikt, die een gewicht van 15 gram had. Op het bankbiljet staat een afbeelding van Koning Bhumibol (Rama IX). Hij was koning van Siam en Thailand van 1946 tot aan zijn dood in 2016 en was daarmee de langst regerende koning ter wereld.


Route


Hoogtepunten

Het ommuurde Chiang Mai werd in 1292 door koning Mengrai als nieuwe stad voor zijn koninkrijk gekozen. Chiang Mai betekent 'nieuwe stad'. Vlak buiten de ommuurde oude binnenstad ligt de Wat Bupharam. De tempel met zijn groene 'naga's' (slangen), is prachtig versierd. In de oude stad ligt een groot aantal tempels. De Wat Chiang Man is in 1306 gebouwd door koning Mengrai en is tevens de oudste tempel. Om het kristallen boeddhabeeld, de Phra Sae Tang Kamani, is een oorlog gevoerd.De Wat Chedi Luang is gebouwd in 1391 tijdens de regeerperiode van de 8e koning van de Mengrai dynastie. Oorspronkelijk was de tempel 80 meter hoog. Een aardbeving in 1545 heeft de tempel deels verwoest. Bij de trappen rondom de tempel staat prachtige naga's van steen.

Net buiten Chiang Mai ligt de belangrijke tempel Wat Phrathat Doi Suthep uit de 16e eeuw. Hij ligt op de 1600 meter hoge heuvel Doi Suthep. De trap met de naga-balustrade voor de ingang heeft 306 treden.